joi, 24 ianuarie 2013

inventică vrăjitoristică (din "Jurnalul micului vrăjhitor ghiduşar", editura ghiduşăreasă)




la şedinţa de inventică vrăjitoristică, bufonul aricilor cu ace cu gămălie ne-a desenat pe asfaltul încins câteva picături de gheaţă, făcând un patinoar pentru visele reumatice şi aducând sănii pentru cele sclerozate sau rămase permanent ghemuite din timpul somnului solzos din care te trezeşti pe fundul oceanului cu gust de om de zăpadă pârjolit de razele lunii. după exerciţiile de răcire, fiecare dintre cei prezenţi (mai puţin ghiduşarii nematurizaţi, ca mine), cu scopul de a absenta din realitate, a făurit un lucru prin puterea minţii de pe urmă: 

astfel, tăietorul de fierăstraie a inventat un lemn care, pus în ibricul plin cu ceai fierbinte, începe să clocească ouăle din cuiburile aşezate pe ramuri până la apariţia puilor ce trăiesc în ţările calde.

sculptorul cu mâinile îngheţate nu s-a lăsat mai presus şi ne-a prezentat podul peste râu făcut din pojghiţă de gheaţă.

liftierul ploilor a realizat umbrela cu robinet, pentru gestionarea cantităţii de apă dată la moară. 

omul invizibil ne-a prezentat pieptenele pentru umbra părului.

ghicitorul în cartea de bucate a venit cu următoarea reţetă: se ia o lingură, se pune la loc şi se ia un polonic cu ceai de busuioc-de-câmpie, se toarnă peste câteva mascaroane cu brânză de pe unul din pereţii casei din turtă dulce, se pune apoi apa într-un fagure şi se lasă-n congelator o oră, după care cuburile de gheaţă se dau pe răzătoare şi se ţin câteva zile într-un castron cu aripi de îngeri de albine. între timp, în oala-n care clocoteşte limba ceasului se toarnă două linguriţe din dulceaţa de note muzicale şi se aşteaptă până se obţine un clei identic cu cel care-l ajută pe cucul din interiorul ceasului să-şi interpreteze cât mai bine cântecul. toate acestea se amestecă, iar în felul de mâncare obţinut se poate prezice câte ore mai sunt până la următoarea masă.

iar piticul cu joben de uriaş ne-a încântat pe toţi, arătându-ne umbra din ciocolată albă, ce se topeşte la soare odată cu posesorul ei.

4 comentarii:

  1. Zău, nu ştiu care e mai ghiduş dintre ghiduşarii ăştia închipuiţi de vrăjhitorul vishător!

    RăspundețiȘtergere

  2. :)

    şi întrecerea nu s-a terminat! sunt bineveniţi oricând participanţii ghiduşari :)

    P.s: desigur, ne place cuvântul "vishător"! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. liftierul plopilor imi place mult, cu asupra de masura :)

    propun sa fie liftier si la blocul meu :)))))

    RăspundețiȘtergere

  4. :))
    ce bine!! mesmeea cuttita a intrat în concurs, aducându-l aici pe „liftierul plopilor”, care va concura cu liftierul ploilor :))
    adevărul e că sauribalicii aveau mare nevoie de un astfel de inventator, fiindcă niciodată nu puteau urca în vârful plopilor tremurători; însă acum a venit la fix acest paricipant! :)

    RăspundețiȘtergere