vineri, 10 septembrie 2010


 Ea a primit un cinel de logodnă. de bucurie, şi-a examinat inima prin percuţie şi l-a auzit pe El:


El


e de-nţeles ce i-a spus, fiindcă El stătea acolo de câteva zile, iar atriile deja îi păreau nişte gratii. dar nici Ea nu s-a lăsat mai prejos:


Ea


atunci El a roşit atât de tare, încât inima a devenit o rodie. şi, cu penultima suflare, i-a răspuns: 


Iarăşi El
 

7 comentarii:

  1. astea trei piese sunt ca literele s, r şi b. adică nu! b ar fi primul. da da, exact aşa!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    nu ştiu cum de ai ghicit corespondentul fiecărei melodii. de fapt, totul a pornit de la nişte probleme de pronunţie a celor trei sunete, având şi stigmatism şi graseiere şi bâlbâială; asta în vis, fiindcă acolo s-au întâmplat toate aceste fapte neînfăptuite. aşa că am ajuns să le muzichiesc, pentru a se înţelege totuşi ceva.
    nici „cinele” nu puteam pronunţa, decât dacă era vorba de vreo magie. iar la asta chiar mă pricep, precum, sper, se ştie. s-o folosesc la înlăturarea defectelor de mai sus nu pot, deoarece vraja are-n ea cuvântul „sobrietate” (cuprinzând toate consoanele menţionate). am încercat eu s-o înduplec cu dulciuri şi jucării de pluş, însă în loc de sobru m-am transformat în ghiduş.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) chiar că îmi pari de parcă te-ai fi dat de trei ori peste cap! în timp ce privirea ţi-ar fi rămas fixată... aaa, pardon, pardon, am greşit. aşam. cred că stigmutismul se trage de la fuzicuţa din magur şi de la twistul din sobrietatea de balaur bondoc, cu mucii de foc. (scuzaţi dar chiar aşa am auzit la televisoriu despre cel mai proaspăt saurian carnivoriu).

    RăspundețiȘtergere
  4. ati vazut amandoi filmul sayat nova, capodopera lui serghei paradjanov?
    (textuletul aduce partial cu poemele trubadurului armean sayat nova)

    RăspundețiȘtergere
  5. :)m-a amuzat copios stigmutismul. poate fiindcă are caracteristicile unui sauribalic.
    însă tu mă asemeni cu un saurianbalic cu vârful cozii French twist şi vertebra infinită. ceea ce nu-i departe de adevăr, doar că-l ocoleşte. în piesa “r” ziceam ceva şi de datul peste cap în al nouălea ceas care-a stat. între Si şi Re Bemol am povestit despre bătrâneţile din sobri-etate care vin posmol. melodia “b”, după cum ai observat, are-o notă puţin lăutărească şi, dac-o asculţi gândindu-te la altceva, îţi va părea chiar tinerească.

    RăspundețiȘtergere
  6. mesmeea@
    îmi place şi culoarea rodiei, mi-a plăcut şi filmul.
    de la rodie la King of Song, da, acum văd asemănările :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @mesmeea, da; dar acum mă duc să citesc dedesubtitrarea ca să descopăr asemănarea. începe cu "sunt un om a cărui viaţă e o tortură" :) .

    am ascultat mai atent şi într-adevăr mi s-a părut că e atât de tinerească încât părea să fie vorba de-un cuibar umplut cu ouă gată să pocnească.

    RăspundețiȘtergere