marți, 3 august 2010


Sub preşurile străvezii se află biserica aplecăciunilor somnoroase. Ghidudocşii vin aici cu păcate bine cuvântate.

16 comentarii:

  1. ghidudocşii sunt nişte jocăiţi. fluieră din picior în biserică şi caută preşurile la dinţi. sunt zburătoare ele?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) le zboară doar dinţii din gura de şarpe, când sunt luate cu piciorul şi date la o parte. Cum de-ai ştiut de jocăiţi? De regulă, doar alumniţii ghidudoxiţi ajung aşa departe. Se mai vede vreun preş în spate?

    RăspundețiȘtergere
  3. păi cum să nu ştiu? am avut grijă de clivezile lor de câte ori îi anima câte un val eretic mai puternic. de la unul am obţinut şi dreptul de a face plăcinte din fructele oprite. doar că n-am găsit încă un cuptor adecvat.
    preşul din spate se vede mai aproape decât în realitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am eu un cuptor potrivit, e pentru uzufructe remuşcate. E făcut din turnuri de fildeş de elefant. Are şi un preş la intrare; e din acela cu 4 picioare.
    ai grijă să nu te atingă firele de mătase din lucrătură. pentru ghidudocşi, astea sunt o făcătură şi te vor acuza de d-eretic-ătură. decât preş, mai bine-o scurtătură!

    RăspundețiȘtergere
  5. ştiu, tu ai de toate. dar nu pentru uzufructe remuşcate îmi trebuie! de canipreş nu mi-e teamă, pare un tip prietenos după cum dă din coade. are şi un cubuleţ de zahăr într-un colţ, cred că aş putea pescui cu el niscaiva scafandraci de apă dulce.

    RăspundețiȘtergere
  6. :) scafandracul de apă dulce mult aduce.
    Ora, ţi-ai bine cuvântat păcatele. E timpul să deschizi uşa bisericii din colţul ferestrei. O să vezi un cer care trebuie măturat de păianjeni. De vrei să mergi înainte, gândeşte-te mai întâi cum ar fi să te duci înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce arcade-puzzle-quest-strategy-free-downloadable church! am deschis uşa cu abitirbuşonul şi am dat peste o băncuţă în aer liber. cer nu avem încă pentru că avem acoperire web şi n-am mătura-o aşa repede. înainte? în altar? am să arunc mai întâi o piatră să văd ce se întâmplă. iaca am spart o raclă din care iese mânuţa lui Terminator. vine! ooo, ba nu, s-a oprit. şi îmi face cruce. din gură tocmai îmi iese un păianjen care se duce la mânuţă. se strâng reciproc ca nişte vechi cunoscuţi. gata, au plecat. păianjenul are o trenă lungă care dezveleşte un cer fals. din el cad picături de vopsea albastră. îmi dau seama că de fapt cerul e o balenă rănită. va trebui să o eutanasiez. urăsc chestia asta. mai ales că înainte de toate trebuie să intru în ea şi să scot de-acolo lumânarea lui Pinocchio, să o pun lângă scristelniţă. dar până atunci trebuie să găsesc un păianjen de schimb, că nu pot omorî cetacee pe stomacul gol. gata! era mimetic şi bine adaptat la mediu, avea o cruce pe spate şi un rozar la gât. în schimb, nu ştiu de ce, vorbea în turcă. mă duc în burta balenei. huh, credeam că e gol înăuntru. dar ceea ce luam drept limbă baleneză e de fapt o cortină care se ridică. ce păcat! în faţa mea e o scenă plină care mă aplaudă! în spatele meu o orchestră! am cam încurcat-o! mai ales că toţi sunt la costum iar eu în pijamaua de la second. slavă domnului, se pare că nu e vorba de operă! am scăpat, a fost suficient să le cânt nani-nani şi au adormit cu toţii! mă duc să fur de pe la fiecare ce-oi găsi mai interesant. neplăcut. niciun ceas care să funcţioneze. niciun evantai care să se deschidă. mai nimic. am găsit un pieptăne de plastic în buzunarul unui domn. îl iau spre a-l înfunda în urechile calului-de-mare-năzdrăvan. am furat şi bişonul maltez din poala unei doamne: o mică atenţie pentru canipreş, să nu se plictisească neocupat. am trecut deja în spatele cortinei şi acum caut lumânarea. din păcate am păşit pe ceva alunecos şi balena mă expulzează prin orificiul dorsal cât ai zice peşte-popa-prinde. se pare că am aterizat într-o gondolă cu coviltir trasă de hipercampi.

    RăspundețiȘtergere
  8. :) Ay, ce povestioră ghiduşoră! Eşti în siguranţă acum. Gondola te va plimba prin oraşul cu un singur câine – acesta mănâncă numai un colţ din pâinea de cer pe care-l vei găsi curând, sper. Ce bine c-ai luat şi pieptenele de plastic. Păstrează-l, ăsta-i sfatul meu, ca să perii cu el vreun zeu. Cu toate că-n biserica somnoroasă zeii nu prea stau pe-acasă.
    Uite, chiar acum mi s-a livrat o colivie c-un peştişor ucigaş de balene.
    Scrie că-i de la tine. Are-n burtă un ceas stătut. Bate timpul ghidudoxului pierdut. O să iau marea într-o rochie de cută şi-am s-o vărs în cer sub formă de cucută. Să vedem dacă uneltirea le anesteziază nemurirea. De fapt, ăsta e şi motivul ornamental final. Să găsim cerul rotund, şi nu pe cel oval.

    RăspundețiȘtergere
  9. câinele e tot bişonul meu? suntem în La Valletta? din greşeală am periat un zmeu, avea părul de pe picioare destul de ciufulit. mi-a mulţumit că i-am făcut gamba mai aerodinamică şi m-a răsplătit cu o acadea panoramică. în curând am să ajung la băţ şi o să mi se îngusteze vederea, dar până atunci îi savurez rotundului plăcerea, deşi nici de oval nu m-aş îndepărta, chiar de-ar fi sărat şi s-ar legăna.

    RăspundețiȘtergere
  10. :) la fix ne potrivim. Şi eu am o academică panoramă, dar e ovală şi cu capac de smoală.
    Câinele e tirbişonul cu care deschidem dopul cerului. O singură lătrătură şi ne vor cădea norii în gură.
    Vorbeşti despre orăşela Umilissima şi bine faci. Aici ne vom întâlni în Centrul necunoscut, în dreapta statuii răsturnate, când vom avea privirea pe-o parte. Uşa bisericii începe să se deschidă. Vei fi şi tu suribalic pentru o clipă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Poi nu vreau, nu vreau! Şi nu mai vreau nici la bisefrică, de-abia am scăpat! Nici în orăşela asta nu vreau, n-am încredere în nicio orăşelă-femelă. am pus şaua pe bişon şi-am încălecat, mi-am pus şi coada lui pe spinare, gata, mă duc să fac o plimbare în Oraşul de Zarzavat, poate dau de Lobodă Împărat şi-i cer să mă lase slobodă în palat. Brrr, unii oameni sunt de-a dreptul bisericisnici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine-ar fi fost să rămânem la ospăţ.... Acum trebuie să bezmeticim prin oraşe străverzii de zarzavaturi.
    Păi te-ai speriat degeaba, dar nu fără folos. Biserica se poate întoarce pe dos. De fapt, asta e pe partea cealaltă a ei: o căţeluşă Laică.
    Îi pun şi eu o şa cu piele de dandana şi vin după tine să ne răzarzavrătim. Aşa că n-o să mai fie bisericiclic, însă asta presupune să găsim Zarzavatul aurit cu cioc omenesc, care ţipă până când simţurile aţipesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. păi o s-o mai ospăţim noi. poate chiar ar trebui să culegem dinainte niscaiva pătrunjoc; văd că-i plin de păstârnişe, conopişniţe, pătlăgene, morcopşi şi oscartofi. oricum, eu chiar am de gând să îl pun la treabă pe Cranţ şi să umplu şorţul din organţ. poate aşa am să dau şi de Zarzavatul răcnitor, deşi nu-mi dau seama cât e de folositor. eventual doar de aruncat în ciorbă, ca să demascăm acea vorbă care zice că frige şi n-are gură să strige.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce bine! Dacă tu-l ai pe Cranţ, eu îl aduc pe Hanţ. Am cules şi eu niscaivai!l legutinoase, unele culinarcotice, altele din frunze osoase. Am o caracratiţă din coaja unui pepene pătrat. S-o ungem pe margini cu cremă de zahăr sărat. Apoi, în ulei din solzi de peşte să prăjim câteva petale de floarea lunii, să vedem mai bine zarzavatul aurit pe întuneric. A! Mi-am amintit. Poate aduci şi tu o carte cu bucatele deja fierte.

    RăspundețiȘtergere
  15. păi pot să aduc, am şi cu legume moarte-coapte, dar zic că mai bine le gătim de vii, să se bucure şi ele! în loc de clocote le acoperim cu bulbi de ghicicei şi tânjenei şi cred că o să se pătrundă exact cu ce trebuie. care e primul fel? să ştiu ce fel de bonetă îmi trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  16. :) Păi să-i facem felul unei grămăjoare de rinichii, să le-asortăm cu nişte ciuperci înciupercate, cu ele să luăm ochii pofticioşilor nepoftiţi şi să-i punem în gulia unui bec, să ne lumineze ospăţul. Apoi să ne-apucăm de ce-i mai serios, dar nu lipsit de inutilitate, o salată broccoroasă pentru gurile trist înfometate.
    Îţi poţi lua o boneţică panaşă, numai bună de primenit deserta papanaşă.
    Vino, rogu-te, cu o lingură din lemn sărat; condimentele mi s-au terminat...

    RăspundețiȘtergere